Tuesday, November 22, 2011

1000 Kere Düşünüp Sonra Bir Daha Düşüneceksin

Yürüdüğün yerde dikkat edeceksin bastığın yerlere. Belki senin için sıradan bir toprak parçası olabilir ama başkası için aklın alamadığı kadar kutsal olabilir. 
Düşüneceksin konuşmadan önce 1000 kere ve sonra bir daha düşüneceksin. Konuşacaksın yavaş yavaş, sakince. Hayatının en önemli konuşması gibi olacak her konuşman. Kırmayacaksın, dökmeyeceksin. Yapıştıramayacağın hiçbir şey için boşuna tutkal da kullanmayacaksın. Ağlayacaksın zırlayacaksın ama o tutkalı sürmeyeceksin oraya. O yaptığın hatayı, kırdığın şeyi hatırlamayacaksın, hatırlatmayacaksın karşında boyuna. Çünkü en başta karşındakine zarar vereceksin. Seni düşündüğümden değil karşındakini düşündüğümden söylüyorum bunları. Sen zaten beş para etmediğin için kırıp dökmüşün ya,beş para etmediğinden tutkalla bir de yapıştırmaya çalışmışsın ya. Ondan bırakacaksın karşındakini kendi haline artık. Çünkü haketmiyorsundur onun hiçbir şeyini. Gülmeyeceksin onla, ağlamayacaksın. O sana gülerse bile sen gülemeyeceksin, buna hakkın yok çünkü.
Sonuçta ne yaparsan yap binkere düşüneceksin öyle konuşacaksın, yazacaksın, davranacaksın sonra da bir daha düşüneceksin belki ondan sonra yapabilirsin. 
Bugünlük bu kadar kalın sağlıcakla ;)